Sportegyesület és edzőterem

Bemutatkozik a Székesfehérvári Kempo Sportegyesület

 A Székesfehérvári Kempo Sportegyesület 1998-ban alakult meg, mely 2001. óta közhasznú szervezet. Alapító elnöke Gáncs Ferenc 3. danos mester, alelnöke Takács Attila 5. danos kempo mester volt több, mint egy évtizeden keresztül. Jelenleg Gáncs Ferenc irányítása alatt a Székesfehérvár, Tobak u. 27. szám alatt folynak az edzések. Egyesületünk 2006-ban vásárolt bérleti jogviszonyt erre a Székesfehérvár Megyei Jogú Város tulajdonában álló régi raktárépületre.

no images were found

Felújítása nagyrészt még abban az évben elkészült, de folyamatosan igyekszünk fejleszteni az edzőtermet. Az épület kb. 400 m2-es, mely 2 férfi, 1 lány öltözőből, és egy 200 m2-es, kétharmad részben birkózó szőnyeggel fedett edzőteremből áll.

no images were found

Közel 100 különböző korosztályú sportolni, mozogni vágyó székesfehérvári illetve környékén lakó veszi igénybe sportszolgáltatásainkat, kempo karate edzéseinket. A legkisebbek 5-7 évesek, legidősebb sportolóink 50 év felettiek.

no images were found

Óvodásaink heti kétszer 1,5 órás edzésen vesznek részt, mely során az alapvető mozgáskultúrát sajátítják el, de emellett az önvédelem, a birkózás és a karate formagyakorlatainak alapjaival is megismerkednek.

no images were found

Kezdő-középhaladó csoportunkba több mint 20 általános iskolás gyerek jár. Ők hetente 3-4 alkalommal vesznek részt foglalkozásokon.

Felnőtt kezdő csapatunk főként közép- és főiskolásokból áll, és szintén 20 fő fölötti létszámmal működik. Ez egy különösen veszélyeztetett korosztály, rájuk különösen sok időt, energiát fordítunk, mert ebben a korosztályban különösen fontos a jó társaság. Szerencsére Székesfehérváron a kemponak jó híre van és a társas kapcsolatok építésére és fenntartására is alkalmas. A sport egyben a drog-, alkohol és egyéb függőségek megelőzésében is fontos szerepet játszik.

Az egyesület szakmai irányítását elnökünk Gáncs Ferenc végzi. A Testnevelési Főiskolán szerzett kempo edzői végzettsége mellett, 2010-ben a Nyugat-Magyarországi Egyetem szombathelyi karán egészségfejlesztő- és rekreációszervező szakán diplomázott. 2011-ben gyógymasszőri, az idén vízitúra vezetői tanfolyamot végzett. Segédedzőink barna vagy fekete öves kemposok, akik több mint 10 éve részt vesznek egyesületünk életében, és magas színvonalú munkát végeznek.

A Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet által kiírt országos karate versenyeken minden korosztályban és övfokozatban az elsők között végeznek egyesületünk sportolói. A központi nyári edzőtáborban közel 40 fővel vettünk részt 2011-ben is.

Székesfehérvár sportéletében komoly szerepet vállalunk, minden rendezvényen szerepelnek sportolóink egy-egy látványos bemutatóval (városi sportmajális, Budo Fest, stb.)

no images were found

Vélemény, hozzászólás?